Haloterapie - Hotel Carpathia Sinaia Hotel Carpathia din Sinaia va pune la dispozitie o camera de haloterapie (incinta cu aerosoli salini).

Haloterapia sau salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhaleaza aerosolii salini, cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii.

Haloterapia se practica din timpurile stravechi, din vremurile in care omul a inceput sa exploateze si sa consume sarea, acesta realizand si simtind empiric efectele aerosolilor salini asupra organismului. Haloterapia este un procedeu extrem de simplu de terapie, neimplicand sub nici o forma administrarea de medicamente sau suplimente alimentare, imobilizari la pat sau regimuri alimentare. insa, pe cat de simplu este procedeul, pe atat de complex este mecanismul salin in organism.

Haloterapia implica, pe de o parte, inhalarea prin caile respiratorii a aerosolilor salini, iar, pe de alta parte, absorbtia aerosolilor salini prin intermediul pielii. Pielea este considerata al doilea organ de respiratie (dupa plamani) al corpului, iar expunerea la aerosolii salini se face in interiorul Halo-Camerei.

Indicatii:

Astm bronsic infectios si alergic, bronsita astmatiforma, traheobronsita cronica, sinuzita maxilara, polipoza faringiana, amigdalita cronica, insuficienta respiratorie restrictiva, emfizem pulmonar.

 

Mod de utilizare a Halo-Camerei

Pentru persoanele sanatoase (sau aparent sanatoase), o expunere a organismului la atmosfera salina cca. 30 min/zi pentru obtinerea de rezultate de preventie si mineralizare a organismului, timp de 12 - 18 zile o cura, care poate fi repetata ciclic la cca. 1 luna sau ori de cate ori este necesar.

Pentru tratarea de raceli usoare (tratament complementar), intre 30 si 60 min/zi, timp de minim 12 zile

Pentru astmatici, depinzand de gradul de manifestare a bolii, intre 1 ora si 4 ore/zi, timp 14 - 21 zile/cura, cura care poate fi repetata ciclic, cu o durata de repaus de cca. 14 zile, sau ori de cate ori este nevoie

Pentru diverse boli respiratorii, depinzand de gradul de manifestare a acestora, intre 30 si 60 min si 2 - 4 ore/zi, timp de 14 - 21 zile/cura

in curele preventive, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpurilor, cand organismul este predispus la imbolnaviri, intre 30 - 60 min/zi, timp de minim 12 zile.

 in curele de remineralizare a organismului, in curele de intretinere, in curele de relaxare, in curele refacere, in curele de preventie etc. intre 30 si 60 min/zi.
Ori de cate ori se doreste - minim 30 min/zi

Important! Expunerea corpului uman la atmosfera Halo-Camerei nu are contraindicatii in conditiile prescrise de exploatare!

Ti-a placut aceasta pagina? Trimite mai departe pe